Toate ustensilele de bucatarie au si ele un mare rol in modul in care gatesti si mai ales in modul in care organismul tau are sau nu de suferit din asta. Cand vine vorba de aluminiu atat tigaile cat si folia de mancare ar putea sa dauneze intr-o oarecare masura sanatatea ta. In mod normal 1mg de aluminiu pe kg/corp este o valoare admisa; cu alte cuvinte nu este daunator pentru tine. Insa ce depaseste vine deja cu efecte adverse.

Studiile recente arata ca folia de aluminiu folosita frecvent poate cauza aparitia bolii uitarii sau medical vorbind, boala numita Alzheimer. De asemenea un alt efect ar putea fi acela de deszvoltare a bolii numita osteoporoza. Conteaza inprimul rand la ce temperatura ajunge sa fie mancarea gatita si in functie de asta ajungem sa ingeram pana la 139,2 mg de aluminiu in corp.

De vina este temperatura la care se gateste si astfel ceea ce favorizeaza un transfer de particule din folia de aluminiu in mancare si ulterior in organism. Desigur, trebuie sa se indeplineasca o conditie, aceea de a se gati la minim de 150 de grade. Depinde de asemenea si ce tip de carne este gatita caci cand vine vorba de carnea rosie transferul particulelor este de 378% pe cand in cazul carnii de pasare de doar 215%.

Mai mult decat atat, cercetatorii spun ca si alimentele acide favorizeaza un transfer de particule astfel ca nici acest caz nu este unul fericit. Cu toate acestea a pastra alimentele la rece folosind o astfel de folie nu se intampla nimic. Sau cele putin nu cand se indeplinesc toate conditiile ca cele expuse mai sus. In incercarea de a face bine gresim fara sa ne dam seama. Ce-i drept dureaza pana cand organismul sa se simta plin de aluminiu si sa reactioneze insa cine si-ar dori sa ajunga pana acolo?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *