Exista foarte multi tineri care nu stiu pur si simplu in ce directie ar trebui sa se indrepte pentru a avea o meserie de succes. Ei bine, foarte multi tineri care au facut facultate au ajuns sa aiba o meserie nepotrivita, mai ales ca au invatat atat de mult si au depus eforturi.

Ei bine, deoarece tinerii sunt in dificultate atunci cand trebuie sa aleaga o facultate pentru viitor, vom spune cateva meserii care sunt foarte cautate si foarte bine platite. In plus, aceste meserii au un viitor promitator. Afla care sunt:

  • In primul rand trebuie sa stiti ca epidemiologii sunt extrem de cautati, atat in Romania cat si in afara tarii. Acesti profesionisti esentiali in medicina descopera cauze pentru diverse afectiuni si boli, analizeaza tehnici si proceduri de sterilizare si efectueaza in mod continuu cercetari pentru noi tratamente. Lucreaza pentru spitale, companii farmaceutice si laboratoare de cercetare. Frey mentioneaza ca nu este neaparat nevoie de un atestat medical, pentru ca acest loc de munca necesita un program de masterat in sanatate publica. Birouri specializate in statistica preconizeaza ca pana in 2020 rata angajarii de epidemiologi va creste cu 35,8 la suta. Salariul mediu este de 64,220 de dolari pe an, iar guvernul SUA angajeaza din ce in ce mai multi astfel de profesionisti pentru a analiza cele mai bune masuri preventive de sanatate si noi legislatii care sa imbunatateasca pastrarea rapoartelor medicale.
  • Inginerii sunt unii dintre cei mai cautati, mai ales in domeniul IT. Datorita evolutiei rapide a tehnologiei, acest domeniu promite foarte multe locuri de munca bine platite pentru tinerii absolventi de facultati de specialitate.

Asadar, nu va blocati intr-o oarecare nestiinta si incepeti sa va implicati pentru a obtine un titlu de medic sau inginer. Aceste meserii sunt foarte cautate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *