vaduva neagra

O femeie in varsta de 21 de ani din Vermont, a fost internata, dupa ce a fost muscata de un paianjen – vaduva neagra. Acesta a iesit dintr-o punga de struguri pe care femeia a cumparat-o. Potrivit mamei acestei femei, aceasta a incercat sa scoata strugurii din punga, iar paianjenul s-a urcat pe bratul ei si a muscat-o. Dupa ce au prins paianjenul, femeia s-a dus catre spital, unde s-a internat, iar o asistenta a confirmat ca muscatura a fost intr-adevar una a vaduvei negre.

Din fericire, femeia din Vermont a fost tratata in spital dupa care au lasat-o sa se intoarca acasa dupa o noapte. Intre timp, lantul de magazine de unde femeia a mancat strugurii, a verificat daca nu mai exista astfel de cazuri. Acest eveniment nu este primul de acest gen inregistrat in Statele Unite. In anul 2013, o femeie a observat astfel de paianjeni pe struguri rosii. In urma sesizarii acestui lucru, autoritatile au inceput sa controleze fructele si au intalnit situatii asemanatoare in magazine mari din Michigan, Pennsylvania, Wisconsin si Minnesota.

Ce se intampla dupa ce un paianjen te musca?

Vaduva neagra sau Latrodectus mactans este recunoscuta datorita aspectului sau negru lucios si burta rosie pe care o are. Aceasta traieste in cea mai mare parte a Statelor Unite, fiind ascunsa in garajuri, ziduri de piatra sau garduri. Vaduvele negre sunt paianjeni otravitori, asa ca daca cineva este muscat de un astfel de paianjen, trebuie sa solicite imediat asistenta medicala. De cele mai multe ori, este posibil ca muscatura paianjenului sa nu provoace efecte negative puternice pe o persoana adulta sanatoasa. Daca un copil, un batran sau o persoana foarte bolanva este muscata, exista sansa ca acestea sa nu supravietuiasca in urma acestei actiuni.

Odata ajuns in spital, doctorii pot trata muscaturile paianjenului cu diferite tratamente iar, daca nu este atat de sever, se administreaza medicamentatie antivenin pentru a inversa efectul veninului. Pacientii sunt de obicei retinuti in spital pentru o scurta perioada de timp pentru ca doctorii sa poata sa le monitorizeze semnele vitale sau durerile, in cazul in care acestea apar. Exista sansa ca simptomele sa reapara dupa trei ore de la administrarea tratamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *