vopsea acrilica

Panzele pentru pictura in culori acrilice se gasesc intr-o gama variata de forme, de la panze intinse, scumpe de in la panze din captuseala, ieftine. Pentru a putea lua o decizie informata atunci cand mergeti sa achizitionati panza pentru viitoarea opera de arta am pus laolalta acest ghid despre panzele pentru pictura in culori acrilice.

Panza pe sasiu este un suport traditional pentru pictura, folosit de secole de catre artisti renumiti si a devenit in timpurile moderne suportul ales de majoritatea pictorilor. Exista doua motive pentru care artistii iubesc sa picteze pe panza: receptivitatea sa placuta fata de pensula si longevitatea sa. Daca doriti sa creati o opera de arta care sa dainuiasca in timp, aceasta este alegerea perfecta. Placile de lemn au fost de asemenea utilizate pentru pictura, dar panzele sunt mult mai usoare si mai usor de transportat. Acestea sunt de asemenea si cea mai buna optiune pentru a crea tablouri de dimensiuni mari.

Panzele sunt confectionate in general din in sau bumbac, fibre naturale ce sunt tesute impreuna si apoi intinse pe o rama sau lipite pe un panou. Fiecare fibra se gaseste in texturi si greutati diferite. Textura depinde de tesatura, asadar o panza tesuta fin este dreapta si potrivita in special pentru opere mici, detaliate. O textura dura este preferata de catre pictorii ce folosec pensule ascutite si compun opere mai mari. Greutatea depinde de densitatea tesaturii si se masoara in grame pe metru patrat. Cu cat este mai mare greutatea cu atat este mai buna calitatea.

Panza de in este cea mai buna si mai scumpa. Daca tineti la durabilitate si aveti posibilitati financiare, aceasta este cea mai buna optiune. Panza pentru pictura in culori acrilice este de obicei intinsa pe o rama de lemn si apoi acoperita cu un primer ce creaza o suprafata receptiva pentru vopsea. Spre deosebire de uleiuri, culorile acrilice adera pe panze nepregatite inainte, dar culorile vor fi posomorate iar textura panzei va fi predominanta. Este indicat, asadar sa achizitionati o panza deja pregatita cu primer pentru culori acrilice. Acestea se gasesc in doua categorii: panze traditionale si panze adanci. Cele adanci au partile laterale mai mari. Ceea ce trebuie luat in considerare este cum doriti sa arate tabloul pe perete. Daca il veti inrama atunci o panza traditionala, cu partile laterale stramte este mai potrivita. In caz contrar puteti opta pentru orice tip de panza, in fuctie de cum doriti sa se pozitioneze pictura fata de perete.

La magazinul online pentru materiale pictura picturaonline.ro puteti gasi orice tip de sevalet, culori acrilice si panza pentru pictura livrate din stoc in timp util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *