Pe parcursul a trei zile – in perioada 16- 28 mai- politistii rutieri, sub coordonarea Politiei Romane, au aplicat peste 4.500 de sanctiuni contraventionale conducatorilor auto. Controalele au vizat atst siguranta rutiera, cat si legalitatea efectuarii transporturilor de marfuri generale, marfuri periculoase, precum si de persoane.
Astfel ca pentru nerespectarea perioadelor de conducere si de odihnă sau pentru defectiuni tehnice grave, au fost imobilizate 46 de vehicule.
La actiuni au participat 1.787 politisti rutieri si aproximativ 400 inspectori de trafic din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere. Au fost verificate 10.180 de autovehicule, dintre care 4.091 destinate transportului rutier de marfuri generale, 3.787 care efectuau transport public de persoane, iar 2.302 care efectuau transport de marfuri periculoase. In urma actiunilor, au fost aplicate 4.509 sanctiuni contraventionale, dintre care 1.727 conducatorilor autovehiculelor care efectuau transport de marfuri generale, 1.890 conducatorilor autovehiculelor ce efectuau transport public de persoane si 892 conducatorilor autovehiculelor care efectuau transport de marfuri periculoase.
Pentru abateri de la normele rutiere, au fost aplicate 3.286 de sanctiuni contraventionale, dintre care 885 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 22 pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, 14 pentru neacordarea prioritatii de trecere si 3.220 pentru alte abateri (utilizarea nelegala a telefonului mobil, neportul centurii de siguranta).
In urma controalelor, politistii rutieri au retinut 66 permise de conducere si au retras 176 certificate de inmatriculare, dintre care 16 permise de conducere si 58 de certificate de inmatriculare, in cazul transportului de marfuri periculoase, 26 de permise de conducere si 42 de certificate de inmatriculare, in cazul transportului de persoane si 24 de permise de conducere si 76 de certificate de inmatriculare, in cazul transportului de marfuri generale.
Acesta ar trebui sa fie un mare semnal de alarma pentru toti soferii, in special pentru cei tineri care obisnuiesc sa incalce regulile de circulatie si sa iasa in evidenta crezand ei ca sunt mari si tari, insa nu provoaca decat atentia politistilor de a-i monitoriza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *