Dintre toate animalele de companie pe care le poate avea un om intr-o viata, cainele este cel mai credincios, mai afectuos si mai dragut companion dintre toate. Atat pentru cei mici, cat si pentru cei de varste mai mari, cainii pot deveni adevarati prieteni de nadejde daca ajung sa se ataseze de tine si binenteles daca si tu la randul tau esti grijuliu si atent cu ei. Aceste animale speciale pot aduce fel de fel de beneficii sanatatii tale mintale, dar si celei trupesti.

De ce sa adoptam un catel?

Avandu-le aproape, te pot determina sa zambesti, sa treci peste suparari, sa iesi dintr-un impas si chiar sa te determine sa faci ceva activitate fizica iproiect-controversat-al-primariei-bucuresti-toti-posesorii-de-caini-obligati-sa-sterilizeze-cateii-204040n timp ce le scoti la plimbare. Aceste animalute simpatice pot fi loiale, foarte prietenoase si poti sa ajungi sa le consideri prieteni buni in timp, datorita faptului ca iti pot fi mereu aproape, chiar daca sunt doar niste necuvantatoare.

Insa, chiar daca ceea ce am prezentat pana acum au fost in mare parte avantaje, ingrijirea unui caine sau a oricarui animal de companie cere responsabilitate si atentie deosebita, pentru ca si cainii, ca si noi oamenii, au diferite nevoi si cereri si doar asa pot coexista unul alaturi de celalalt. Psihologii si oamenii de stiinta recomanda chiar adoptarea unui animal de companie, in special a unui caine pentru ca acesta este cel mai bun remediu pentru orice timp de boala si anxietate.

Un caine iti poate reda starea de bine, doar gudurandu-se pe langa tine si dand din coada vesel, te scoate din starea de apatie si te indeamna parca sa uiti de tot si sa te joci cu el. Inca un avantaj ce se adauga numeroasei liste deja existente ar mai fi gama variata de rase din care poti alege in adoptarea unui patruped.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *