wp3-9-180x180De curand, WordPress a lansat in varianta Beta noul update major al platformei, WordPress 3.9. Odata cu aceasta lansare am fost interesati de toate modificarile importante aduse platformei. Desi inca in beta, cu posibilitatea ca unele modificari sa nu fie incluse in release-ul oficial al WordPress 3.9, vom vorbi despre toate modificarile importante si interesante. Versiunea beta poate fi testata de catre oricine pe un emulator web in calculator. Acolo instalezi un wordpress si folosesti plugin-ul WordPress Beta Tester pentru a vedea in actiune toate modificarile aduse.

Daca nu vreti sa faceti asta insa, urmariti in continuare cateva din ce am considerat noi a fi cele mai importante modificari din noul update, WordPress 3.9.

Pentru inceput mentionam o modificare importanta si mult asteptata, adusa in Theme Customizer. De acum poti vedea cum va arata un widget in sidebar, footer etc., direct din theme customizer. Gata cu plimbarile de la admin la pagina principala si inapoi.

Ce si-au dorit multi a fost posibilitatea crearii de playlist-uri, direct din WordPress Media Uploader. De acum, puteti face si asta. Doar incarcat fisierele audio/ video, creati playlist-uri si folositi-le ca o galerie de imagini, cu shortcode-uri.

Cele mai mari schimbari insa au fost aduse pe partea de editare. De acum, editorul de text de la TinyMCE va include noul update al open source-ului bine cunoscut. Puteti face mult mai multe direct din editor. De exemplu nu veti mai avea nevoie deloc de un editor de imagine intrucat puteti face croop si puteti dimensiona imaginile prin tragere de colturi, direct in interiorul editorului. Si incarcarea de imagini devine mai usoara, utilizatorii avand posibilitatea sa faca asta cu drag and drop. Imaginile se vor incarca automat.

Nu in ultimul rand, shortcode-urile pentru galerii vor genera galeriile direct in editor. Mai simplu, mai usor si mai eficient.

Abia astept sa pot folosi WordPress 3.9 direct pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.