educatie americana

Conform cercetarilor si studiilor realizate, sistemul de educatie american este departe de a fi perfect si „scartaie” cand vine vorba de anumiti parametri. Un sistem educational eficient joaca un rol foarte important in dezvoltarea si succesul unei tari. America a devenit o tara foarte puternica datorita progresului tehnologic ce a venit ca rezultat al unui sistem educational eficient. Exista totusi cateva probleme cronice care afecteaza sistemul de educatie american. Sa vedem care ar fi cateva dintre acestea, conform studiilor realizate pe parcursul anilor din urma.

Profesorii sunt cel mai adesea tinuti drept tapi ispasitori cand vine vorba de sistemul educational american. Sarcinile dificile la munca, orele prelungite, presiunea si mai ales socul realitatii sunt doar cateva dintre provocarile pe care acestia le au de infruntat zi de zi. Din ce in ce mai des se gandesc sa renunte la meserie, procentajul acestora fiind in crestere in crestere.

Parintii au si ei un rol important de jucat in dezvoltarea si educarea copiilor. Studiile arata ca elevii si studentii ai caror parinti sunt implicati activ in educatia acestora obtin note mai bune si reusesc sa isi termine studiile. Mai trist este faptul ca s-a observat ca parintii se implica numai cand copiii au probleme sau cand sunt chemati la scoala. Este important ca parintii, pe langa rolul de monitorizare, sa isi asume si rolul de ghid pentru copiii lor.

Interferente politice si birocratice au inrautatit si mai mult lucrurile in sistemul educativ american. In loc sa se ajunga la un consens, atitudinea birocratica asupra reformelor in educatie este marcata adesea de nehotarare si complexitate.

Pe langa toate aceste probleme se mai numara si consumul de alcool si abuzul de droguri, alte provocari pe care sistemul educational american le are de infruntat. O analiza detaliata a tuturor problemelor probabil ca ar fi cea mai indicata, pentru a gasi solutiile cele mai potrivite in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *