reparatii

Orice proprietar de masina stie cat de costisitoare pot fi reparatiile auto in momentul in care se ajunge la un atelier de reparatii sau la un mecanic. Reparatiile sunt inevitabile, chiar daca masina este una noua, la un moment dat se impun interventii mai mari sau mai mici, iar in ziua de astazi modelele noi de autovehicule necesita si reparatii mai complexe decat in trecut. Chiar si cand vine vorba de simpla inlocuire a pieselor auto uzate, piese ce pot fi gasite in magazine specializate sau chiar si online, un exemplu in acest sens fiind www.stoauto.ro, costurile pot fi destul de ridicate daca se ajunge la un service.

Printre cele mai costisitoare reparatii se numara cele redate in continuare.

  • Defectiuni la arborele cu came

Acesta controleaza fluxul de aer din motor prin deschiderea si inchiderea valvelor. Datorita miscarii continue a acestora, este necesara lubrifierea lor corespunzatoare. Daca se ajunge la uzura acestei piese, masina ajunge sa consume mai mult, distanta parcursa in conditii normale de utilizare este redusa, fara a mai mentiona scaderea performantelor. Un mod de a preveni acest lucru este efectuarea la timp a schimbului de ulei si ajustarea periodica a valvelor.

  • Defectiuni la sistemul de injectie

Pompa de injectie alimenteaza cu combustibil cilindrii motorului in cantitatile necesare. O pompa de injectie defecta, blocata sau infundata inseamna si un flux insuficient de combustibil. Prin urmare, masina poate merge normal o perioada, dar apar probleme si socuri in timpul mersului, de obicei cele mai mari probleme apar la pornire. Un remediu in acest sens este efectuarea schimbului filtrului de combustibil conform specificatiilor din cartea tehnica, sau la recomandarea producatorilor.

  • Defectiuni la sistemul de transmisie

Acest sistem preia puterea de la motor si o transmite spre roti pentru a pune vehiculul in miscare. Pentru a preveni defectiunile la sistemul de transmisie, cutia de viteze si tot ceea ce tine de asta, trebuiesc evitate opririle bruste, trecerile nejustificate in trepte inferioare de viteza, verificarea relantiului si verificari tehnice periodice care sa asigure o functionare corespunzatoare.

  • Inlocuirea cilindrilor

Este printre cele mai costisitoare reparatii, deoarece mecanicul va trebui sa dezasambleze intreg motorul pentru a inlocui aceste piese componente. Desi nu se numara printre reparatiile frecvente, nu trebuiesc ignorate semnalele ce arata aceasta defectiune, precum rateuri ale motorului in mers sau chiar si la pornire. Pentru a preveni aparitia defectiunilor la acest nivel, trebuie verificat tot timpul vehiculul, daca nu prezinta scurgeri de la motor, si de asemenea trebuiesc verificate si mesajele de eroare primite in bord.

Recomandarea principala pentru a evita aceste reparatii si oricare altele este respectarea programului de revizii periodice, schimbarea filtrelor si a uleiului la perioadele sau numarul de kilometri specificati conform cartii tehnice sau recomandarilor producatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *