sare

Cristalele de sare naturala din zona Himalaya s-au format in urma cu 500 de milioane de ani ­si se numara printre cele mai pretioase tipuri de sare de piatra. Sarea s-a format pe fundul unei mari preistorice care s-a micsorat din cauza miscarilor tectonice, dupa care a secat. In urma a ramas sarea, care astazi se exploateaza manual, cu cea mai mare grija. Sarea de Himalaya este lipsita de poluarea specifica marilor si oceanelor actuale.

De asemenea nu este rafinata si nici iodata. Culoarea frumoasa, rozalie, a acestor cristale de sare este datorata continutului de fier si de mangan.

Beneficiile sarii de Himalaya

Printre beneficiile pe care consumul sarii de Himalaya le-ar aduce organismului se numara mentinerea unui nivelul optim al zaharului in sange, prevenirea deshidratarii, a durerilor musculare, a aparitiei calculilor biliari si renali, a bolilor cardiovasculare si a celor ce afecteaza aparatul respirator.

Sarea roz de Himalaya contine numeroase minerale: clorura de sodiu, sulfati, calciu, potasiu, magneziu. Cu toate acestea, structura celulara a sarii inmagazineaza energie vibrationala. Mineralele din sare sunt de forma coloidala, iar acest lucru inseamna ca sunt indeajunsde mici astfel incat sa fie absorbite cu usurinta de organismul uman. Sarea de Himalaya transfera organismului energia naturala conservata in cristale. Structura cristalina este profunda, astfel incat structura vibrationala actioneaza mai mult de 24 de ore in corp.

Consumul regulat de sare de Himalaya echilibreaza fluidele din organism, sustine absorbtia corespunzatoare a nutrientilor si eliminarea toxinelor. De asemenea, sarea de Himalaya poate fi folosita pentru detoxifierea oranismului prin baie cu saramura, insa ajuta si la tratarea psoriazisului- cate un pahar de apa cu o lingura de sare in fiecare dimineata poate face minuni in acest caz.

Cu toate acestea, sunt recomandate si inhalatii cu saramura pentru cei care sufera de astm, bronsita sau infectii ale sinusurilor sau a urechilor. Multi folosesc comprese cu saramura pentru tratarea unor rani deschise sau pentru gripa si accese febrile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *