In timpurile foarte calduroase este foarte importanta incaltamintea pe care o purtam. La nivelul picioarelor se afla cele mai multe glande sudoripare asadar este normal ca in totiul verii, cand caldura este mult prea mare sa apara mirosuri neplacute. Acest fenomen se realizeaza din cauza faptului ca temperaturile sunt extrem de ridicate. Insa putem preveni aceste neplaceri. Iata ce ar trebui sa faci pentru a scapa de aceste disconforturi:

In primul rand, igiena este foarte importanta si poate cea mai importanta. In timpul verii trebuie sa te speli pe picioare de aproximativ 2 ori pe zi, cel putin o data dimineata si o data seara. In cazul in care faci acest lucru si tot iti miros picioarele atunci ar trebui sa o faci mult mai des. De asemenea, pentru a scadea cantitatea de transpiratie care apare din cauza caldurii, ar trebui sa folositi pudra pentru bebelusi sau pudra speciala pentru ingrijirea picioarelor. Aceasta va absorbi transpiratia si astfel vei evita mirosul de transpiratie. De asemenea mai exista pudre speciale antiperspirante sau si pudre care se aplica in interiorul incalcamintei.

Un alt factor important de care trebuie sa tineti cont este incaltamintea. Calitatea perechii de pantofi pe care o folositi este foarte importanta. Cu siguranta un material sintetic va fi mult mai predispus sa miroase urat decat un material natural. Chiar si asa, nu trebuie sa purtati aceeasi pereche de pantofi doua zile la rand. Pantofii trebuie sa fie lasati sa se „usuce” cel putin 24 de ore dupa utilizare. Nu folosi continuu aceeasi pereche de pantofi.

Persoanele care poarta pantofi sport trebuie sa fie atente la sosete. De asemenea, sosetele trebuie sa fie calitative si sa contina un material bun cat mai natural. Bumbacul lasa pielea sa respire si sunt cei mai indicati deoarece absorb umezeala.  Cu siguranta daca veti avea grija ca igiena sa fie corespunzatoare nu va veti mai confrunta cu aceste probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *