Motor Oil Change
Motor Oil Change
Motor Oil Change

Sa ne inchipuim ca ti-ai luat masina noua si totul este perfect. Timpul trece si tu ajungi sa petreci din ce in ce mai multi kilometri in spatele volanului. Nu va dura mult pana cand va trebui sa faci o serie de activitati ce au ca scop intretinerea masinii tale. Unele componente vor rezista mai mult, si vor necesita doar intretineri estetice, pe cand altele se vor defecta si vor necesita reparatii sau intretineri mai costisitoare. Fie ca vorbim de suspensii sau de bujii toate vor trebui schimbate la un moment dat, daca dorim sa avem ce conduce.

Depinde de fiecare persoana cum rezolva problemele legate de masina proprie. Unii nu se tem sa faca schimbarile si intretinerile necesare pe cont propriu pe cand altii sunt mai comozi si recurg la un service auto autorizat.  Totul depinde de om, de masina si de capacitatile financiare ale fiecaruia.

Cum spuneam mai sus, timpul trece si kilometri la bord se aduna. Va trebui la un moment dat sa faci un schimb de ulei, pentru a te asigura ca motorul tau va continua sa functioneze in mod optim si sa dezvolte puterea cu care a venit din fabrica. La prima vedere este o activitate destul de simpla, dar problema este ca totul sta in detalii. Detalii mici care daca sunt uitate pot crea probleme pe viitor.

Conteaza tipul motorului, tipul de ulei folosit si bininteles producatorul automobilului. Toate aceste elemente trebuie luate in considerare. Spre exemplu, motorul are o anumita putere si in functie de motor trebuie folosit un anumit ulei. La randul sau uleiul trebuie sa fie ales cu grija. Acesta iti va proteja motorul si iti va asigura performanta de care ai nevoie.

Va recomandam sa achizitionati un ulei de motor eficient si de calitate. Pe polytronromania.ro gasesti ulei auto ieftin, uleiul de care ai nevoie pentru a te asigura ca masina ta va continua sa functioneze in parametri optimi. Unele motoare necesita un anumit tip de ulei pe care il vei gasi pe site-ul de mai sus, la preturi foarte mici.

Unii producatori sugereaza schimbarea uleiului de motor la 5000, 8000 sau chiar 12000 de kilometri. Totul depinde de motor si de capaciatea sa cilindrica. Ar fi mai indicat sa verifici manualul masinii tale in privinta aceasta decat sa asculti ce are de spus mecanicul. Pentru a fi sigur ca schimbi uleiul de motor la momentul potrivit iti recomandam sa mergi la un service auto autorizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *