carut special

Alegerea unui carucior pentru un copil cu nevoi speciale implica multa responsabilitate si poate fi o sarcina descurajatoare. Ca un parinte ingrijorator, sunteti de multe ori confuz in ceea ce priveste numarul mare de optiuni de pe piata, incat este cel mai bine sa urmati cateva sfaturi care sa va ajute sa va decideti.

Alegerea unui dispozitiv special

Daca intentionati sa cumparati un carucior adaptativ atunci trebuie sa va asigurat ca optati pentru un dipozitiv cu rotile sau pentru unul cu mobilitate medicala adecvata, in corespondenta cu nevoile copilului. Gasirea acestor echipamente este importanta pentru a le facilita si viata celor care sunt mai speciali decat noi, iar din fericire pentru noi si pentru acestia sunt diferite companii care produc echipamente de mobilitate excelente pentru copii si adolescenti cu nevoi speciale. Aceste dispozitive trebuie sa fie usoare si compacte si sa aiba roti pivotante cu frana, unele din ele fiind cunoscute sub denumirea de scaune cu rotile adaptative, concepute pentru a oferi maximum de confort si durabilitate.

In luarea deciziei trebuie sa tii cont de:

  • Dispozitivul trebuie sa fie usor si compact;
  • Trebuie sa verifici greutatea maxima admisa;
  • Trebuie sa asigure suport extra;
  • Trebuie sa aiba caracteristici de siguranta si protectie;
  • Trebuie sa detina caracteristici si optiuni extra;
  • Trebuie sa fie usor de manevrat si depozitat;
  • Trebuie sa detine roti speciale sau ajutatoare.

Usor de folosit si compact

Cele mai multe variante ofera o gama larga de optiuni in ceea ce priveste pozitionarea si sprijinul, pentru a ajuta copilul sa se stabileasca in cea mai confortabila pozitie. Unele din dispozitive ofera solutia ideala pentru transport, datorita unui design special care poate fi personalizat cu optiuni si accesorii pentru a se potrivi nevoilor fizice ale fiecarui copil. Unii copii sunt nevoiti sa isi schimbe aceste carucioare o data la 3-4 ani pentru ca nu se mai potrivesc unuic arucior obisnuit.

Usurinta in deplasare

Daca este sa vorbim despre forma, atunci acesta trebuie sa aiba un cadru deschis si sa se adapteze usor nevoilor copilului, nevoi care implica transport si deplasare. Acest model reduce presiunea pusa asupra ingrijirii, pentru ca permite o mai buna siguranta in timp. Atunci cand achizitionati un carut pentru copilul cu nevoi speciale, verificati intotdeauna daca este usor si se manevreaza cu rapiditate. Trebuie sa va uitati dupa elemente care permit plierea carutului, pentru ca in interiorul case poate fi destul de frustrant sa nu ai loc de miscare. Un carucior bun trebuie sa fie usor de configurat si de demontat. Opteaza pentru cele cu roti puternice, pentru a impiedica unele accidente in miscare.

Sprijin pentru fiecare

Un carucior special trebuie sa ofere sprijin suplimentar pentru a ajuta corpul sa se mentina in pozitia de sezut. Cele mai multe carucioare au scaun reglabil si un unghi de inclinare de 30 de grade, pentru a sprijini partea superioara a corpului, deoarece aici se afla cea mai mare parte din greutatea umana. Unele carucioare adaptative au suporturi pentur picioare si maini care pot fi reglate extrem de facil. Desigur, puteuti adauga intotdeauna accesorii care furnizeaza sprijin pentru cap, trunchi, pelvis sau picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.