Ti se va parea hilar sau cine stie in ce mod doar ca a merge la medicul dentist inseamna un set de reguli de urmat. Un ritual sa ii spunem care sa ajute ambele parti, de la cei care sunt pacienti si pana la cei care sunt medicii stomatologi.  Asadar, cand mergi la un cabinet stomatologic tine minte ca nu mergi la tortura si nici nu faci un beneficiu celor din jur sau medicului ci este o nevoie a ta. Si asa incepe aventura!

Cu si despre teama de stomatolog

Am creat un soi de mit in jurul a ceea ce tine de tratamentele dentare. Fugim de durere ca de naiba insa tot  noi ne facem singuri rau cand nu tinem cont de intretinerea dintilor pentru a evita durerea. Logic, nu? Adica mergi la omul acela in halat alb si cu freza in mana pentru ca tu esti vinovat de caz si ai nevoie de ajutor. Asadar, lasa frica la o parte si gandeste ca trebuie sa repari, acum si ce se mai poate, ceea ce singur ai agravat. Iata ce alte sfaturi ar putea sa iti fie de mare ajutor:

  1. Spala-te pe dinti si foloseste complementar orice alta sursa de curatare. Poate ca tocmai mirosul neplacut te trimite la medic. El nu iti va spune asta insa nu este respectuos in primul rand sa crezi ca a mesteca guma inainte de a intra in cabinet este de ajuns.
  2. Nu dicta ce se va intampla. Daca stiai ce treubie sa faci cu siguranta mergeai mai devreme la medic, nu-i asa? Nu lua locul celui de meserie medic si lasa-l sa isi faca treaba.
  3. Nu cere albirea dintilor cand tu nu ai de gand sa repari in primul rand dintii. E ca si cand nu ai vedea muntii de dealuri.
  4. Nu refuza tratamente. Omul din fata ta stie de ce iti recomanda asta asa ca cel mai bine este sa ii asculti opinia.
  5. Nu ascunde durerea insa nici nu exagera. Daca nu spui ce te doare pana la urma nu te poate ajuta nimeni. Medicul nu va sti in ce masura poti suporta un anume tratament asa ca tot tu induri. Nici nu trebuie sa exagerezi ca fotbalistii la fault.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *