scule

Uneltele si sculele de mana sunt extensii ale mainilor noastre. Cand le folosim gresit, ne putem rani si avem dureri, periclitam atat siguranta proprie cat si a celor ce lucreaza pe langa noi. Utilizarea incorecta a unui instrument poate sa il deterioreze sau chiar poate sa afecteze obiectul pe care incercam sa il reparam. Iata in continuare cateva sfaturi pentru utilizarea potrivita a sculelor de mana.

Utilizati scule potrivite

Folosind un instrument adecvat pentru reparatia sau interventia ce se impune este primul pas pentru siguranta utilizarii. Fiecare unealta si scula este proiectata pentru o nevoie specifica. Cand vine vorba sa alegi ceea ce ai nevoie pentru reparatii, lincos Romania iti ofera o gama larga de aparatura, scule si unelte de mana, surubelnite, chei si clesti de diferite forme si dimensiuni dintre care poti sa alegi. Orice instrument nepotrivit este un pas in directia gresita, astfel se impune alegerea instrumentului potrivit pentru o treaba bine facuta si in conditii de siguranta.

Folositi scule izolate atunci cand este nevoie

Multe interventii necesita folosirea de scule si unelte izolate. Se poate intampla ca circuitul la care se face reparatia sau interventia sa nu poata fi intrerupt, de aceea orice profesionist trebuie sa aiba si scule izolate la dispozitie. De asemenea aceste instrumente trebuiesc verificate periodic, uneori apare uzura si izolatia poate crapa, compromitand proprietatile de izolare.

Sculele si uneltele folosite trebuiesc mentinute intr-o buna stare, lubrifiate si curatate corespunzator, ascutite cand este cazul, lucru valabil pentru orice fel de scule de mana precum cutite, clesti, taietoare pentru diverse cabluri si materiale metalice si asa mai departe. Cele mai multe accidente se intampla deoarece una sau mai multe dintre procedurile de operare in conditii de siguranta nu au fost respectate.

Experienta ne spune ca de obicei se aplica zicala „Fa totul bine din prima” si asupra folosirii uneltelor manuale in conditii de siguranta. Instrumentele si sculele bine concepute sunt foarte usor de utilizat. Economisesc timp, ofera rezultate profesionale si te ajuta sa iti faci treaba cat mai in siguranta. De aceea este foarte importanta alegerea sculelor potrivite pentru a imbunatati performanta la locul de munca.

O sinteza a sfaturilor pentru siguranta utilizarii sculelor si uneltelor ar cuprinde urmatoarele.
– folosirea instrumentului potrivit pentru intretinerea necesara
– purtarea de echipament de protectie cand este nevoie
– utilizarea sculelor si uneltelor conform specificatiilor pentru siguranta oferite de producator
– intretinerea si curatarea sculelor
– eliberarea spatiului de lucru de elemente care nu sunt necesare
– deconectarea masinilor si utilajelor asupra carora se face interventia, cand este posibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *