Fie ca doresti sa iti achizitionezi un sistem nou PC, sau pur si simplu iti doresti sa faci putin overclock cu sistemul tau actual, va trebui sa te gandesti foarte bine la solutia de racire la care vei apela. Fie ca ai de gand sa apelezi la solutia clasica a unui radiator si a unui ventilator cat casa sau vei alege optiunea mai high tech a racirii pe baza de apa.

Daca ar fi sa le comparam pe cele doua, am ajunge la concluzia ca racirea pe apa este net superioara celei clasice. Chiar si asa racirea pe apa are o serie de elemente la care trebuie sa fii foarte atent pentru a nu te trezi cu un PC care face scurtcircuit de la primele minute, asta fara sa faci pic de overclock.

Este adevarat ca sistemele de racire pe apa vin cu o eficienta mult mai ridicata in materie de caldura disipata dar in acelasi timp sunt si mult mai schumpe decat unul normal. In cazul in care doresti un astfel de sistem doar pentru procesor costul nu ar fi o problema, poti achizitiona un astfel de cooler pentru preturi de sub 200 de lei. Costurile insa cresc exponential cand doresti un sistem intreg bazat pe racire cu apa. Poti ajunge si la 3000 de lei doar pentru sistemul de racire. Destul de mult si ajungi sa te intrebi daca merita.

Acestea ar fi dezavantajele unui sistem de racire pe apa. Avantajele insa suna mult mai bine, vei avea o racire mai eficienta, un vei avea un sistem zgomotos, nu va mai trebui sa majorezi volumul sistemului audio cand te joci ceva pretentios sau cand lucrezi si doresti sa asculti muzica. Vei avea parte de un sistem mlt mai curat ( nu te vei mai lovi de problema curatarii de praf) si vei avea un PC care arata cu adevarat impresionant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *