Nu e de mirare ca nivelul tehnologiei a ajuns sa fie unul atat de avansat incat sa avem parte si de un Smart Ball dupa toate telefoanele, tabletele, ceasurile si multe alte echipamente de acest fel.

Conceptul de sport inteligent a fost introdus de cei de la Adidas inca din anul 2007 cand au incercat sa utilizeze tehnologia in materie de sport. Timpul a trecu si de-a lungul anilor am observat multe de astfel de integrari in sport. Spre exemplu stim ca ghetele fotbalistilor din ziua de astazi pot inregistra distanta parcursa de acestia in cele 90 de minute ale unui meci de fotbal. Pe langa acestea avem ceasurile capabile sa ne monitorizeze activitatea cardiaca si alte elemente ale corpului nostru.

Adidas au lansat de curand, ca un raspuns pentru Smart Basketball-ul celor de la Wilson, mingea miCoach Smart Ball. La prima vedere balonul este unul total normal avand dimenisunile si greutatea unei mingi de fotbal conform standardelor impuse de federatia internationala de fotbal. Aceasta are inclus un modul Bluetoothe 4.0 capabil sa inregistreze ce face mingea.

Astfel prin folosirea acestei mingi vei putea afla puterea cu care ai lovit mingea, viteza acesteia, rotatia impusa sau cu ce picior ai lovit-o. Informatii pe care le vei putea analiza si stoca in cadrul unei aplicatii de pe smartphone-ul tau. Aplicatia are si o serie de provocari si tinte pe care le poti incerca cu scopul da a iti imbunatati sistemul de joc. Este de mentionat faptul ca aceste informatii pot fi colectate doar in timpul in care mingea este in aer. In momentele cand aceasta este pe sol toate aceste informatii nu vor putea fi inregistrate.

Pentru a putea folosi aceasta minge va trebui sa dispui de un telefon cu Bluetooth LE si 299 $ in buzunar. Mingea este comercializata pe site-ul celor de la Adidas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *