Sanatatea este foarte importanta pentru fiecare dintre noi. De multe ori nu ne dam seama care sunt lucrurile care me fac sa ne simtim bine si care sunt lucrurile care ne fac sa ne simtim mai rau. Hormonii sunt primii raspunzatori de felul in care ne simtim. Se intampla de foarte multe ori sa avem  dereglari hormonale si sa nu ne dam seama care sunt cauzele.

In primul rand, trebuie sa stiti ca hormonii joaca un rol esential in sanatatea unei persoane, mai ales in cazul femeilor. Hormonii trebuie sa fie tinuti sub control daca va doriti o stare optima mai buna. In continuare, vom prezenta care sunt lucrurile care va pot face sa va reglati nivelul hormonal din sange.. Iata care sunt acestea:

In primul rand, foarte multe femei ajung sa isi doreasca sa slabeasca si astfel decurg la tot felul de metode drastice care le pot afecta sanatatea. Ele nu isi dau seama ca in momentul in care dercug la aceste metode pentru a slabi, organismul scade brusc numarul de calorii si ajunge sa consume din nivelul hormonal pentru a-si pastra energia. Trebuie sa aveti o alimentatie cat mai sanatoasa, sa consumati alimente cat mai sanatoase pentru a ridica nivelul tidoidei si pentru a accelera metabolismul. Nu uitati de proteine, fibre, carbohidrati si cereale integrale si grasimile sanatoase. Acestea va pot face sa aveti un stil de viata mult mai sanatos si va pot regla nivelul hormonal din sange.

Cafeaua are partile ei pozitive si partile ei negative. Probabil ca nu va dati seama insa cafeaua de dimineata trimite semnalele la creier si stimuleaza retul corpului. Cafeina creste nielul de cortizat, favorizand stresul. Trebuie sa incercati sa renuntati la cafea si sa o inlocuiti cu un ceai cu gust asemanantor insa fara cofeina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *