Probabil ca ti s-a intamplat de foarte multe ori sa fii extrem de nervoasa, sa nu ai chef de nimic si sa iti versi nervii pe toata lumea insa sa nu iti dai seama care sunt motivele care determina aceasta cauza. In momentul in care simti ca ai o stare de agitatie, de nervozitate si face sa nu iti mai convina nimic, este foarte important sa iti dai seama care este lucrur care iti declanseaza aceasta stare si cum poti combate acest lucru. In momentul in care simti ca nu mai poti si ca esti mult prea stresat, iata ce ar trebui sa faci:

In primul rand, trebuie sa stii ca hormonii usnt principalii responsabili de aceste situatii de nervozitate. In cazul in care te intrebi ce iti determina aceste stari de nervi trebuie sa stii ca in primul rand hormonii sunt responsabili de caeste stari. Probabil ca de mult ori te gandesti  ca esti nervoasa in fiecare luna si in relativ aceasi perioada. Ei bine, aceasta stare apare de regula in momentul in care inainte de ciclul menstrual. In aceste momente ovarele produc estrogen si progesteron iar inainte cu o saptamana de menstruatie nivelul de progesteron ursca brusc si scade la fel de brusc. Din aceste motive aveti aceasta stare de nervozitate continua.

In aceasta perioada este recomandat sa consumam cat mai multa vitamine si nutrienti, alimente bogate in acizi grasi si omega3. Asadar, in aceasta perioada se recomanda sa consumam cat mai mult ulei de masline extravirgin, avocado, macrou sardine, somon, hering, nuci si alte alimente bogate in nutrienti.

Cafeina creaza si ea o stare foarte mare de agitatie. Chiar daca consumati in cantitati extrem de mici trebuie sa stiti ca cafeina creaza dependenta si din cauza ei te poti confrunta cu diferite simptome deranjante. Din acest motiv este foarte important sa renunti la ea cat mai repede si sa incerci sa o inlocuiesti cu altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.