Ancora Text

Ancora TextTextul ancora ii poate oferi lui Google o indicatie a subiectului ce conteaza pentru pagina pe care se trimite un link. Asa ca daca am facut link catre o pagina folosind „rutina fitness”, cu siguranta acea pagina este legata sa contina informatii despre rutina fitness. Google poate apoi sa foloseasca aceasta informatie ca parte din algoritmul sau de clasare. In acest caz ar putea decide ca pagina care este legata ar trebui sa se claseze mai sus pentru cuvantul cheie „rutina fitness” si variatii apropiate.

Pentru multi ani, sa ai o multime de linkuri ce duc la website-ul tau care contineau cuvantul tau cheie ca text ancora este o buna modalitate de a te clasa mai bine pentru acel cuvant cheie. In timp ce este inca cazul la o masura, pare ca puterea textului ancora ca un semnal se diminueaza putin. Acest lucru se intampla din cauza ultra optimizarii unui text ancora de SEO si Google penalizeaza astfel de website-uri prin intermediul lui Penguin.

Datorita naturii ce se schimba a preceptiei si folosirii textului ancora, probabil este bine sa fii foarte minutios cand vine vorba de construirea linkurilor. Incearca sa nu construiesti prea multe linkuri care au acelasi text ancora in ele, in special daca linkurile nu sunt de cea mai inalta calitate, cum sunt linkurile ce vin dintr-un domeniu de calitate scazuta, linkurile non-editoriale sau linkurile care au prea mult text ancora. Ar trebui sa incerci sa-ti faci profilul de link sa arate pe cat de natural posibil, ce deseori inseamna sa primesti linkuri care iti folosesc brandul sau numele companiei ca textul ancora.

De aceea, ar trebui sa iei considerare textul ancora, atunci cand te gandesti sa analizezi un website sau atunci cand vrei sa faci link building. Intotdeauna trebuie sa iei in considerare si cea mai mica caracteristica pentru a obtine trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *