Toate ne dorim picioare subtiri si lungi,iar pentru creearea acestui aspect apelam de cele mai multe ori la tocuri cat mai inalte.Totusi,pe cat par de sexy,pe atat de nesanatoase pot fi aceste tipuri de incaltaminte.Este adevarat,orice femeie care se respecta trebuie sa aiba cel putin o pereche de pantofi sau sandale cu tocuri de peste 5-7 centimetri,tocurile reprezentand un fel de must have,daca e sa ne luam dupa moda.
„Baba sufera la frumusete”,si acest lucru poate fi foarte vizibil atunci cand vine vorba de femei.Acestea rabda,sufera si fac numeroase compromisuri doar pentru a arata cat mai bine cu putinta.
Insa,alunecarea picioarelor,bataturile si unghiile incarnate sunt doar cateva din dezavantajele icaltarilor cu tocuri,care iti supun picioarele la o pozitie nu tocmai naturala.E normal ca picioarele sa alunece,iar toata greutatea corporala va fi neuniform sustinuta,doar de partea din fata a talpilor.
Pozitia arcuita a piciorului menita sa se muleze pe forma incaltamintei cu tocuri duce la o contractie incorecta a tendonului lui Ahile,in timpul mersului sau chiar alergatului,iar aceasta contractie duce la dureri articulare sau mai rau,ruperea partiala sau totala a tendonului.
Tocurile inalte pot duce si la deformarea posturii corpului,o femeie incercand intotdeauna sa -si mentina echilibrul,inclinandu-si corpul pe spate sau in fata pentru a contrabalansa pozitia de inclinare la care o obliga incaltamintea.
Tocurile au insa si efecte pozitive,ajutand la punerea „la treaba”a muschilor fesieri,aceste efecte fiind chiar vizibile,dar peste ceva timp.
Oricat am incerca sa prezentam efectele negative ale purtarii tocurilor,femeile tot nu vor inceta sa le poarte,pentru ca pana la urma,tocurile sunt un fel de emblema a feminitatii,iar noi sunt dispuse sa induram aproape orice doar pentru un aspect mai placut si pentru a atrage cat mai multe priviri.

Puteti alege haine originale online ca sa aratati bine, in cazul barbatilor, si pentru femei fuste de lux ca sa fiti foarte bune in toate alea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *