tratament laser

Indiferent de varsta, trebuie sa avem grija constant de sanatatea noastra si a tuturor organelor ce ne alcatuiesc corpul. Aici vorbim inclusiv despre ochi, unul dintre organele pe care le folosim aproape non-stop. Vederea este extrem de importanta pentru noi si lipsa acesteia sau deteriorarea ei pot avea consecinte serioase asupra intregului organism si, automat, asupra starii noastre generale de spirit.

Sa ne gandim doar ca ne folosim de vedere in absolut orice activitate intreprindem. In afara de orele in care dormim, ne folosim de ochi tot timpul. Asadar, ar trebui sa le acordam acestora o atentie deosebita.

Specialistii ne recomanda sa facem cate un consult oftalmologic periodic pentru a putea preintampina diverse probleme ce pot aparea ulterior, pentru a diagnostica, a trata si a elimina orice afectiune oculara. Asadar, nu ar trebui sa recurgem la medic doar atunci cand simtim ca ceva este in neregula cu ochii nostri, ci si pentru a ne asigura ca nu suferim de anumite afectiuni care pana in acel moment nu au avut simptome evidente.

Pentru a putea avea parte de un consult de specialitate, realizat de medici profesionisti si cu aparatura de ultima generatie, recomandarea noastra este Clinica Medoptic. In cadrul acestei clinici se fac urmatoarele: consultatii, investigatii, operatii de cataracta, chirurgie refractiva, tratamente pentru ambliopie, ortokeratologie, servicii de optica si tratamente laser. In cele ce urmeaza vom detalia putin tratamentele laser ce se fac in cadrul clinicii.

Servicii de calitate, cu echipamente de top, la Medoptic!

In cadrul Clinicii Medoptic putem beneficia de urmatoarele tratamente laser: capsulotomie, iridotomie laser, trabeculoplastie Laser Neselectiva si fotocoagulare retiniana Laser. Experienta medicilor specialisti din cadrul clinicii si cel mai modern Laser Carl Zeiss Meditec – Visual Yag III Combi fac in asa fel incat pacientii sa aiba parte de servicii de calitate si de o mare precizie.

  • Capsulotomia – este un tratament ce se face dupa aparitia cataractei secundare. Aceasta este o consecinta a operatiei de cataracta cu implant de cristalin artificial. Aceasta poate aparea la cateva saptamani dupa operatia de cataracta sau chiar dupa cativa ani. Trebuie specificat faptul ca nu este o operatie in sine, ci doar o interventie ce dureaza intre 90 si 180 de secunde si nu este nevoie de anestezie inainte. Fiind vorba despre o interventie usoara si rapida, nu exista niciun fel de restrictie ulterioara. Pacientul va trebui sa ia antiinflamator sub forma de picaturi si pentru o scurta perioada de timp va avea senzatia ca vede „puncte zburatoare”.
  • Iridotomia laser – aceasta procedura consta in realizarea unui canal de scurgere prin iris pentru a se putea elimina umoarea apoasa (lichidul din ochi). Acest lichid apare din cauza glaucomului cu unghi inchis, care practic blocheaza calea de eliminare a umorii apoase. Aceasta procedura dureaza doar cateva minute. De precizat aici faptul ca iridotomiile se vad numai la microscop.
  • Panfotocoagularea – acest tip de procedura este utilizat in tratarea retinopatiei diabetice, incercandu-se scaderea productiei de VEGF (stimuleaza aparitia si dezvoltarea neovaselor). Retinopatia diabetica este cea mai grava si frecventa complicatie ce poate aparea ca urmare a diabetului zaharat, constand in afectarea membranei retiniene a ochiului. Tratamentul consta de fapt in aplicarea de retele de puncte laser minuscule la nivelul retinei, astfel incat leziunile maculare sa fie cat mai scazute.

Mai multe detalii in ceea ce priveste tratamentele laser ce se pot face in cadrul Clinicii Medoptic, dar si pentru a face o programare in vederea efectuarii unui consult de specialitate, va invitam sa accesati site-ul oficial medoptic.ro.

 

DISCLAIMER: Informații oferite de personal avizat, dar pentru că fiecare caz este particular e nevoie de un consult de specialitate pentru a stabili conduita terapeutică. Evitați automedicația!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *