Poate ca nu te-ai gandit niciodata la acest aspect, pentru ca interfoanele si videointerfoanele au o durata de utilizare destul de indelungata. In cazul in care se defecteaza sau sunt scoase din uz, trebuie insa colectate si acestea selectiv, in categoria lor specifica: Deseuri de Echipamente Electrice si Electronice. Acesta este si cazul binecunoscutelor videointerfoane Electra, compania promovand un comportament responsabil al utilizatorilor in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator.

Fie ca este vorba de un interfon Electra sau de orice alt echipament electronic sau electrocasnic, nu este recomandata aruncarea acestora alaturi de gunoiul menajer, intrucat nu sunt biodegradabile. Astfel de deseuri, echipamente electrice si electronice scoase din uz, trebuie colectate selectiv si predate firmelor specializate si autorizate pentru colectarea lor, de unde ajung in cele din urma la instalatii de tratare specifice.

nu aruncaMulti nu dau atentie, insa pe toate echipamentele electronice si electrice fabricate dupa 31 decembrie 2006 este aplicat un sticker precum cel din imaginea alaturata.

Semnificatia simbolulului este una clara: dupa iesirea din uz, echipamentul devine Deseu de Echipamente Electrice si Electrocasnice, ceea ce inseamna ca nu poate fi aruncat alaturi de gunoiul menajer, fiind necesar a fi colectat selectiv si predat intr-un punct de colectare.

Da, chiar si interfoanele trebuie colectate selectiv. Prin astfel de recomandari si masuri Electra Instal promoveaza protejarea mediului inconjurator. De fiecare data cand scoti din uz echipamente electrice, electronice sau electrocasnice, le inlocuiesti cu altele, noi. Cum ne dorim de fiecare data sa tinem pasul cu tehnologia, de la interfonul simplu, audio, am trecut la videointerfoane, de la televizoare clasice la smart-tv-uri, de la electrocasnice vechi la cele din categoria celor inteligente.

Pentru o reinnoire a tehnologiilor, alaturi de disponibilizarea responsabila a deseurilor, iti recomand un site de care ma folosesc personal. E vorba despre promotii si reduceri pe scotianul.ro – o platforma de unde poti sa iti cumperi gadgeturi, electronice, electrocasnice si multe altele. Ma refer mai mult la electronice si electrocasnice pentru ca in aceasta categorie se incadreaza si interfoanele de care va vorbeam anterior. Oricare ar fi situatia, la scoaterea acestor echipamente din uz, este necesara predarea lor in centrele de colectare aferente. In acest fel vom contribui si noi la protejarea mediului inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *