Bostanul este foarte celebru in intreaga lume pentru dimensiunile sale, fiind unul dintre personajele traditionale care se foloseste de obicei de Hallowen. In Romania, proprietatile semintelor de dovleac si a uleiului facut din acestea sunt destul de putin cunoscute. Atat atunci cand discutam despre uleiul de dovleac, cat si atunci cand discutam despre un ulei de palmier, nu putem sa omitem minunatele beneficii de care are parte organismul in momentul in are contact cu cele doua.

Uleiul din seminte de dovleac

Specialistii ne informeaza asupra faptului ca uleiul din seminte de dovleac este foarte benefic pentru organism deoarece contine multe vitamine, zaharuri, dar si microelemente, precum fosfor, siliciu, calciu, potasiu, fier sau magneziu.

Ulei de seminte dovleac – benefic pentru sanatate

In momentul in care discutam despre un simplu ulei de seminte dovleac trebuie sa aducem in vedere faptul ca acesta este adesea folosit in medicina traditionala.  Uleiul este obtinut prin presarea la rece a semintelor decojite, are culoare verde-brun inchis, gust puternic aromat si este bogat in vitamina E. Uleiul extras din semintele de dovleac este printre cele mai puternice vermifuge si detoxifiante naturale, fiind utilizat in trecut pentru vindecarea multor boli, infectioase, nervoase sau cu substrat hormonal.

Ulei de palmier – aur pentru sanatate

Uleiul de palmier este un lichid natural care ajuta foarte mult la mentinerea starii generale optime de sanatate, dar este benefic si in tratarea unor afectiuni. Totusi, orice tratament inceput cu ulei de palmier trebuie sa fie raportat medicului.

Un beneficiu semnificativ oferit sanatatii de catre uleiul de palmier este ca acesta este lipsit de acizi grasi trans. Multe studii stiintifice, au demonstrat ca acizii grasi trans pot cauza cancer de colon, cancer de san, boli de inima, pot afecta dezvoltarea creierului la nou-nascuti si pot contribui la dezvoltarea diabetului de tip 2.

In aceeasi masura, trebuie sa stiti ca uleiul de palmier nu contine colesterol. Suplimentele din ulei de palmier sunt considerate ca facand parte din familia legumelor si nu contin colesterol – acest lucru este benefic pentru bolnavii care au colesterolul ridicat. Asadar, atat uleiul din seminte de dovleac, cat si uleiul de palmier sunt foarte benefice si utile pentru sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *