Xbox One vs PlayStation 4

Au trecut aproape 2 ani de la lansarea celor doua celebre console de jocuri. Ambele sunt vazute ca fiind cele mai bune console ale ultimii generatii. Microsoft a realizat, dupa cateva luni de la lansare, ca are nevoie de un pret competitiv, de aproximativ 400 de dolari, pentru a putea concura cu PlayStation 4, lansand versiunea fara camera Kinect.

De atunci, ambele console s-au vandut bine, cu un mic avantaj pentru PlayStation 4, desi reducerea de 50 dolari pentru versiunea fara Kinect a lui Xbox One a ajutat Microsoft sa revina. Ambele companii au lansat pachete promotionale, in functie de cerintele pietii. Acestea fiind spuse, cum se pot compara direct cele doua console? Daca esti pe punctul de a-ti cumpara o consola te-ar putea interesa informatiile de mai jos.

Caracterisici Xbox One si PlayStation 4

Din punct de vedere hardware, cele doua console sunt aproape identice. Ambele au unitati de procesare fabricate de AMD, fiind aproape PC-uri, specificatiile hardware si performanta relativa putand fi comparata in acelasi fel in care compari doua laptopuri sau doua tablete. Ambele dispun de unitati de procesare fabricate pe un proces de 28 nm, cu 8 core-uri si cu procesoare grafice din seria Radeon 7000 integrate. Procesoarele de Xbox si Playstation sunt aproape identice, cu diferenta ca cel de pe Xbox ruleaza la 1.75 GHz fata de cel de Playstation, care ruleaza la 1.6 GHz. Din punct de vedere a graficii, sunt din nou, oarecum similare. Xbox One este dotat cu un Radeon HD 7790, in timp ce Playstation este echipat cu un Radeon HD 7890, placa ceva mai performanta. Microsoft reuseste sa reduca, totusi, din diferenta, printr-o viteza de clock mai ridicata pentru Xbox. Memoriile celor 2 console sunt din nou, asemanatoare, ambele dispunand de 8 GB de RAM de mare viteza si hard disk-uri de 500 GB.

In jocuri, insa, diferentele sunt mici, chiar daca PlayStation are hardware mai bun, tinand cont mai mult de cum folosesc producatorii de jocuri acel hardware. Totusi, datorita pretului in continuare putin mai mic si a controllerului ceva mai comod, PlayStation 4 ramane favorit, chiar si la doi ani de la lansare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *