YoutubeCu peste 100 ore de video incarcate pe Youtube in fiecare minut, este imposibil pentru angajatii site-ului sa tina evidenta masei imense de continut incarcat non-stop. Mereu, unele materiale ajung pe internet cum ar fi pornografie, violenta si abuz in diferite forme.

Intr-o cursa de a prinde si elimina cat mai rapid aceste materiale, Detinatorul Youtube, Google, a aranjat in jur de 200 de persoane si companii. O persoana care cunoaste situatia a spus ca multe sunt „agentii guvernamentale sau non-guvernamentale, grupuri care se ocupa de siguranta copiilor” etc., alaturi de persoane individuale.

Site-ul are deja o optiune pentru utilizatorii care vor sa raporteze continut inadecvat, urmand ca echipa Youtube sa analizeze si sa ia actiune asupra acestor clipuri. In plus, gigantul Web ofera mai nou posibilitatea marcarii mai multor clipuri o data, pentru a imbunatati serviciul.

Ziarul The Journal vine cu un raport la cateva zile dupa ce Financial Times a spus Google a oferit deja unor organizatii de securitate din UK, putere de supper flaggers. Astfel, ei pot inlatura direct clipurile care le considera, in special cele din razboiul din Syria.

Google a confirmat pentru Financial Times faptul ca o organizatie guvernamentala din UK lucreaza pentru a cauta anumite tipuri de materiale.

Comentant asupra sistemului, o persoana de la Youtube a spus ca site-ul are zero toleranta fata de orice tip de continut care incita la violenta. Regulile comunitatii interzic aceste tipuri de continut si echipa de revizuite raspunde la clipurile marcate ora de ora, indepartand regulat clipurile ce includ mesaje violente etc.

Google a tinut sa mentioneze ca decizia de a indeparta sau nu un clip ramane a lor si numai a lor. Astfel, orice sugestie ca o organizatie guvernamentala ar putea indeparta clipuri de pe Youtube este gresita, a specificat pentru The Journal un purtator de cuvant al companiei Mountain View.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *