Bună!

Dacă ai ajuns pe această pagină căutând „Zip travel” atunci ai nimerit bine!

Numele meu este Valentin și am să vă împărtășesc experiența pe care am avut-o în colaborarea cu Zip Travel.

Student fiind, am avut un coleg de cămin ce a mers prin ei în Ibiza. Povestea lui m-a determinat să mă înscriu și eu în programul lor „Work & Travel Spania”, nu pentru bani, ci mai degrabă pentru experiență. Le-am trimis câteva e-mailuri, am cerut câteva detalii, i-am și sunat am menționat că vreau neapărat să merg în Ibiza și nu pe altă insulă (întrucât oferta era pentru insulele Baleare). Luana (programs director, după cum se semnează în e-mailuri) mi-a spus că nu îmi poate garanta un job în Ibiza dar promite că va face tot posibilul. Acestea fiind spuse, pe data 9.05.2012, m-am înscris pentru un job de barman (întrucât aveam și experiență) și am așteptat.  Am plătit 400ron și 50€, urmând să mai plătesc 200€ la acceptarea ofertei de muncă. Bineînțeles că nu citit contractul ci l-am semnat pur și simplu.

Pe data de 03.07.2012 am primit o ofertă ca “assitent kitchen” (spălător de vase probabil) în Palma de Mallorca. Evident, am refuzat oferta cu speranța că voi primi și alte oferte. Pe 31.07.2012 i-am sunat din nou și le-am spus că vreau un job conform CV-ul meu (barman) întrucât nu am mai primit nici un alt job și deja era mijlocul verii. Răspunsul a fost: “Oferta de munca pe care ai primit-o este perfect valabila. Noi oricum mai asteptam oferte de munca pentru cv-ul tau. Dar nu putem garanta ca vor mai sosi. Daca iti doresti sa te retragi trebuie sa faci o cerere scrisa de mana si sa ne-o trimiti pe email.”.

Am mai așteptat până pe 21.08.2012. Nu am mai primit nici o ofertă și dat fiind faptul că vara trecuse am făcut cererea si am trimis-o.

După zeci de telefoane la care mi-au spus că nu știu încă ce vor face, am primit-o la telefon din nou pe Luana care mi-a spus că nu îmi vor returna nici un ban întrucât am refuzat o ofertă “perfect valabilă”, iar contractual nu prevede nici o rambursare (cu toate că eu altceva am vorbit cu ea, iar oferta de muncă era paralelă cu cererea mea).

Atunci am citit contractul, din care am tras concluzia că trebuie să îmi restituie suma de 50€. După alte zeci de telefoane și negocieri intense au fost de acord să îmi returneze această sumă. Dar nu chiar așa ușor, întrucât “ Aceste transferuri abia incep pentru ca sunt facute la final de sezon de plasare. O sa te anuntam cand se va realiza.“ Evident că nu m-au anunțat așa că i-am contactat din nou iar după alte zeci de telefoane, 17 mailuri și aproximativ 6 luni de așteptare, pe data de 08.01.2013 mi-au fost restituiți cei 50€.

 

În această situație nu am fost doar eu, lucru pe care l-am aflat atunci când am căutat pe Google ZIP TRAVEL teapa .

Sfatul meu: dacă vreți să mergeți cu Work & Travel undeva alegeți-va bine firma și citiți  contractul inainte de a-l semna!

Numai bine!

P.S. Dacă doriți și alte detalii mă puteți contacta pe bernar@inbox.com.

Articolul acesta a fost comandat de catre persoana pagubita.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *