Daca sunteti in planificarea unui timp pentru a infrumuseta propria curte, atunci luati in considerare si instrumentele de care veti avea nevoie pentru intregul proces de gradinarit.

Desi, in momentul in care se impune crearea unei gradini ca in povesti se iau in calcul factorii precum bugetul, timpul, produsele esentiale, echipamentele tehnice sau vremea, intreaga activitatea poate fi plusata de un efort minim pentru un rezultat maxim.

motocositoare
Sursa: misiuneacasa.ro

Ce alegi sa cumperi? Echipamente pe gaz sau cele electrice?

Sa te ingrijesti de cosirea si tunderea ierbii, dar si de aerarea solului inseamna sa ai in vedere si motocositoarele de gradina pentru un gazon impecabil. Intre motocositoarele pe gaz si cele electrice tu pentru ce ai opta?

Specialistii spun ca ambele dispozitive au argumente pro si contra, insa, fiecare dintre ele prezinta caracteristici unice, dar importante in ceea ce priveste activitatea din gradina.

Motocositoare pe gaz vs motocositoare electrice

 1. zgomotul. Motocositoarele cu gaz sunt puternice, din cauza ca utilizeaza o ardere interna a motorului, iar cele electrice sunt relativ mai linistite, pentru ca ruleaza un motor electric, ce emite mai putin zgomot. Prin urmare, acestea din urma cauzeaza mai putina poluare fomica.
  motocositoare
 2. depozitare si intretinere. Motocositoarele pe gaz sunt mai dificil de intretinut, pentru ca necesita alimentare cu gaz la intervale egale de timp. Acest cost depaseste uneori un buget alocat al unei familii.

  Chiar si costul de intretinere este mult mai mare din cauza carburantului utilizat. De asemenea, acestea sunt voluminoase si necesita o multime de spatiu de stocare, insa, puterea electrica este realmente mai mare.

  motocositoare pe gaz
  Sursa: images5.bizoo.eu

  Comparativ, motocositoarele electrice sunt usor de depozitat si stocat, au manere retractabile, ceea ce le face si mai usor de manevrat. Oricum, motocositoarele electrice necesita alimentare la o sursa de energie, cu ajutorul unui prelungitor, ceea ce ar delimita activitatea din jurul locuintei.
  motocositoare electrica

 3. costurile initiale. Motocositoarele de gazon pe baza de gaz natural sunt in general mai costisitoare, dar nici cele electrice nu tind sa devina mai economice, ca si pret. Cu toate acestea, costul initial de achizitionare poate varia de la model si caracteristici pana la anul de fabricatie.

  motocositoare
  Sursa: utilajeagricolesipiese.ro
 4. efectul asupra mediului. O motocositoare pe gaz emite dioxid de carbon si alte gaze ca urmare a arderii combustibilului. Cele electrice au emisii zero, fiind mult mai prietenoase cu mediul.

  motocositoare electrica
  Sursa: agra.ro
 5. mobilitate. Din acest punct de vedere, motocositoarele pe gaz au o mare mobilitatea, deoarece nu necesita conectarea la o sursa de alimentare.

  Motocositoarele electrice necesita un snur de alimentare, cu nevoie de conectare la priza in timpul utilizarii. Cu toate acestea, o motocositoare cu un acumulator de rezerva, rezolva si acest aspect intr-o anumita masura, fiindca functioneaza cu baterii exigibile.

  motocositoare de gradina
  Sursa: tehnicbazar.ro
 6. performanta. Motocositoarele de gazon cu gaz sunt mai bine echipate pentru a reteza si taia iarba mai dura, si, mai eficiente pentru o arie mai intinsa. De asemenea, sunt mai bine echipate pentru decupaje de preluare si colectare iarba taiata.
  motocositoare pe gaz
  Sursa: shopmania.biz

  Comparativ, cele electrice nu sunt destinate pentru a cosi iarba dura, nefiind caracterizate de alte echipamente suplimentare de reglare pentru inaltime sau latime (cel putin unele modele).

  motocositoare electrica
  Sursa: totum.si
 7. siguranta. Motocositoarele pentru gazon alimentate cu gaz sunt relativ mai sigure, pe cand cele electrice pot provoca electrocutare daca sunt utilizate pe suprafete unde s-au acumulat depuneri de apa.
  De altfel, cele cu fire de alimentare pot cauza impiedicari sau opriri de la alimentare in cazul in care firul depaseste lungimea admisa.

Si, acum ca stii care sunt cele mai binecunocute avantaje si dezavantaje ale motocositoarelor pe care le poti achizitiona pentru gradina si curtea ta, tu pe care ai alege-o?

 

Blogger: Ankez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *